Boktips

    lexikon-i-hundsprak-lar-dig-tolka-din-hunds-signaler 

Lexikon i Hundspråk av Anders Hallgren

 

Denna bok tar upp en väldigt viktig del av att äga hund, hundens språk mellan andra hundar och vi människor.

Med rätt verktyg kan vi som hundägare hjälpa vår hundar och stötta dem som behöver lite extra hjälp, med exempelvis sin osäkerhet. Eller lättare kunna sammarbeta med sin hund och få den att göra saker du vill genom att använda hundens egna signaler. 

Du får efter du läsa boken mer förståelse för varför din hund kanske beter sig på ett visst sätt. Varför sätter den sig ner med ryggen emot en annan hund, varför gäspar hunden då du säger till den något osv. Spännande läsning som jag starkt rekommenderar alla att läsa som har intresse för hund. 

 

 

 

 

 

Godissök och aktiviteter för din hund

Godissök

Något som jag brukar göra med mina egna hundar är att gömma godis ute i trädgården eller på promenaden. Då får hunden jobba och aktivera sig med något som det gillar att göra nosa, samtidigt som den får en belöning för sitt jobb. Detta går även bra att göra inomhus.

På bilden ser ni Bozze som är en av mina promenadvovvar. Jag gömde lite gott godis runt trädet som han fick nosa upp. Kul tyckte Bozze.

Bozze vid träd

 

Små godispaket eller fyll en Kong för aktivitet

Du kan även göra små godispaket till din hund som den får jobba med en stund. Detta kan göra att hunden kopplar av och fokuserar på detta i stället för att känna sig stressad om du exempelvis lämnar hemmet på morgonen för att gå till jobbet. Tips på saker du kan fylla godsaker i, se bilderna nedan. 

156142166_230436115429212_8137110196818952312_n